Vivotek VS7100 Video Server iCamViewer iPhone App Setup

Home > CCTV Security Camera & Video Surveillance System Forums > iPhone IP Camera & iPhone CCTV > Vivotek VS7100 Video Server iCamViewer iPhone App Setup

This topic contains 2 replies, has 0 voices, and was last updated by  Mike Haldas 5 years, 5 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #31053

    Mike Haldas
    Participant

    A customer emailed us with the following question related to our iCamViewer surveillance camera iphone app:

    I got the VS7100 along with the Icamviewer app on my iphone. I can't seem to get this to work – is there additional setup instruction available?

    Here is the answer:

    In order for the Vivotek VS7100 network video server to work with the iCamViewer app, you must set the 1st video stream to MJPEG, by doing the following.

    1. From a web browser login to you VS7100
    2. Click on the Configuration link on the left side of the screen
    3. Then click on the audio & video link on the left
    4. On the Audio & video settings screen set the mode to JPEG for the first stream as seen below:

    vivotek-vs7100-iCamviewer-setup.png

    Note: you can still use set the 2nd stream to MPEG if you want to record MPEG video on your NVR.

    #32010

    Anonymous

    This helped so now I am able to stream to the app in my homenetwork using port 554.

    But how to setup port forwarding in my router to access from "outside" I have port 554 forwarded which have worked before using mobile phones but seems not enough for the iPhone app.

    And what about "Authentication" in the VS7100 setup?

    #32011

    Anonymous

    I told that this setup above helped but that whas not the case.

    It seems that connecting to port 80 and 554 works and gives motion video for about 5 seconds and the disconnects.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.