Playback not working

This topic contains 8 replies, has 0 voices, and was last updated by  htt72 6 years, 7 months ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #31166

    htt72
    Member

    I no longer can't play back from the DVR. Whether using the search button or the play button, the DVR turns into play mode for about 1 second, then immediately switches back to normal (recording) mode. I verified the HDD status and there seems to be data recorded. I also rebooted the DVR and loaded the default config. But playback still not working.

    Any idea?

    #32104

    JCHaldas
    Participant

    htt72,

    Have you tried reformatting the Hard Drive?

    #32105

    htt72
    Member

    Yes I did (maybe 4 or 5 times).

    I have also tried to boot in playback mode only (press Play during boot) but still not able to play anything out of the hard drive.

    I actually remember that the first time playback failed, the date on the hard drive indicated ???/???/1996. When attempting to playback, it briefly shows 00/00/1996, which is an invalid date and possibly the cause of the playback issue. But the invalid date comes back to normal after a reformatting.

    After I rebooted in playback mode only (as explained above), and rebooted again to go back to normal mode, the HDD status (shown from menu) now indicates ???/???/1996 again.

    I switched the DVR into continuous recording hoping that the invalid date would be overwritten when the recording will start over from the beginning.

    Any other ideas will be very much appreciated.

    Thanks.

    #32106

    JCHaldas
    Participant

    Have you tried replacing the Hard Drive?

    #32107

    htt72
    Member

    Not yet. Will try soon and will let you know if it helps.

    #32108

    htt72
    Member

    I removed my 2 HDDs out of my DVR and connected them to a regular PC, at least to verify if they are recognized properly. Actually, both HDDs are recognized but no partition is allocated. Do they need to be formatted? (to FAT for example)

    #32109

    htt72
    Member

    OK, I tried another HDD and it's worst than before now. I no longer can boot the system, it keeps beeping, then restart. Power cycling the DVR 4 or 5 times, I can boot a bit further but it reboots after a short while.

    Any idea? Is there any key press combination to reset all system errors at boot time?

    #32110

    JCHaldas
    Participant

    htt72,

    Typically the HDD does need to be formatted to FAT 32 but it may vary depending on the DVR. Does the DVR boot if you remove the HDD completely?

    #32111

    htt72
    Member

    No, it doesn't boot even if HDD is unplugged.

    Now I've sent it to a repair shop and will see if they have more luck.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.